HET VERHAAL ACHTER DE 

Vakantiegevoel in eigen land kan zo zalig zijn. Houffalize, gelegen in het Hart van de Ardennen en het natuurpark van de twee Ourthes hebben het allemaal. Volgens velen is het zelfs één van de mooiste regio's van de Ardennen. Verscholen tussen het groen in een bocht van Ol Fosse d'Outh - letterlijk de kloof van de Ourthe - tref je het ideale plekje om heerlijk te wandelen tijdens de Lupulus Walk.

Tijdens deze supertoffe 2-daagse wandel je langs een schilderachtig beekdal, een groen glooiend landschap of een bosrijke helling in de richting uit van typische Ardense dorpjes. 

Op zaterdag 31 augustus heb je keuze tussen 8-15-25 of 42km.  Zondag 1 september voorzien we omlopen van 5-10-15-20 & 25km.  Verschillende omlopen t.o.v. de Lupulus Walk op zaterdag. 

Het logo

Het logo is geïnspireerd op de gelijknamige Brouwerij Lupulus, gesticht in een 18de eeuwse boerderij, in het hartje van de Ardennen in het dorp Cortil.  Het bekendste bier van de brouwerij is Lupulus Blond. Maar de brouwmeester zorgde door de jaren heen ook voor een witbier, een donkere Lupulus en een Lupulus Fructus. 

De naam verwijst naar de Latijnse naam 'Humulus Lupulus' wat bescheiden wolf betekent.  Een wolf spotten tijdens de Lupulus Walk kunnen we niet beloven, maar een gratis Lupulus biertje bij het overschrijden van de eindmeet wel.