HET VERHAAL ACHTER DE 

Vakantiegevoel in eigen land kan zo zalig zijn. Houffalize, gelegen in het Hart van de Ardennen en het natuurpark van de twee Ourthes hebben het allemaal. Volgens velen is het zelfs één van de mooiste regio's van de Ardennen. Verscholen tussen het groen in een bocht van Ol Fosse d'Outh - letterlijk de kloof van de Ourthe - tref je het ideale plekje om heerlijk te wandelen tijdens de Lupulus Walk.

Tijdens deze supertoffe Lupulus Walk wandel je langs een schilderachtig beekdal, een groen glooiend landschap of een bosrijke helling in de richting uit van typische Ardense dorpjes. 

Op zondag 18 juni kan je deelnemen aan de WalkOn tocht met keuze uit 6-10-15-20 & 25km. Het betreft een klassieke wandelorganisatie, waarbij je je inschrijft de dag zelf.  Verschillende omlopen t.o.v. de Lupulus Walk op zaterdag. 

Het logo

Het logo is geïnspireerd op de gelijknamige Brouwerij Lupulus, gesticht in een 18de eeuwse boerderij, in het hartje van de Ardennen in het dorp Cortil.  Het bekendste bier van de brouwerij is Lupulus Blond. Maar de brouwmeester zorgde door de jaren heen ook voor een witbier, een donkere Lupulus en een Lupulus Fructus. 

De naam verwijst naar de Latijnse naam 'Humulus Lupulus' wat bescheiden wolf betekent.  Een wolf spotten tijdens de Lupulus Walk kunnen we niet beloven, maar een gratis Lupulus biertje bij het overschrijden van de eindmeet wel. 


KIES JOUW LUPULUS WALK

Lupulus Walk 8 km

De Lupulus Walk 8 km is een ideale wandeling om kennis te maken met de schitterende vallei van de twee Ourthes. Ook voor niet geoefende stappers en jonge gezinnen leent deze afstand zich perfect.

Lupulus Walk 15 km

De Lupulus 15 km is de ideale familiewandeling bij uitstek om het natuurpark van de twee Ourthes al wandelend te ontdekken. Geoefend of niet, deze afstand leent zich perfect tot iedereen.

Lupulus Walk 25 km

Een selectief parcours met natuur, groen en bossen in het heuvelachtig hartje van de Ardennen maakt van de Lupulus Walk 25 km de ideale natuurwandeling voor de meer sportieve stappers. .

Lupulus Walk 42 km

Het glooiend landschap, met haar beekdalen, kronkelende bospaden en weidedoorsteken maken van de Lupulus Walk 42 km een heuse belevenis voor geoefende stappers en durvers.