Pink Ribbon vzw hecht, net als Wandelsport Vlaanderen vzw, veel aandacht aan voldoende lichaamsbeweging.  Meer nog onder de motivatie ' Red je borsten met je benen ' gaat de organisatie de strijd tegen borstkanker aan op drie fronten: preventie, opsporing en psychosociale zorg. 

Een gezonde levensstijl kan daarenboven 1 op 3 kankers voorkomen en bewegen is daarbij van groot belang. Daarom koos de organisatie van de Lupulus Walk, Pink Ribbon uit als goede doel. 

Als deelnemer aan de Lupulus Walk is het mogelijk een vrijblijvende donatie te doen aan Pink Ribbon. Het bedrag gaat integraal naar het goede doel. De ingezamelde fondsen ondersteunen concrete projecten die het welzijn en de levenskwaliteit van vrouwen en mannen die geconfronteerd worden met borstkanker en hun omgeving verbeteren. 

Omdat Pink Ribbon vzw nog meer wil inzetten op voldoende bewegen/wandelen werd in samenwerking met Wandelsport Vlaanderen vzw ook de Pink Ribbon wandelgroep opgericht.  Wandelaars aangesloten bij de Pink Ribbon wandelgroep kunnen tegen gunsttarief als team deelnemen aan de Lupulus Walk op zaterdag 18 juni 2022.